smacznie i domowo
niedziela, 30 sierpnia 2015

Ostatnio jak większość osób cieszących się plonami lata zebralam owoce i warzywa, które zaprawiałam na zimę. W sklepach NETTO pojawiła sie kusząca oferta różnych kolorowych nalepek na słoiczki z naszymi skarbami. Oto i ona....

 

oferta Netto

Kupiłam :

1. 

oferta Netto

 

2. oraz takie : 

 

oferta Netto

 

Po rozpakowaniu tego cudownie zapowiadającego się produktu mam taki oto cudownie kolorowy ozdobnik na moje słoiczki :P 

1. 

Netto oszukuje

 

2. 

 

Netto oszukuje klientów

W tym miejscu zzadaję pytanie jak ma się oferta sieci NETTO do tego co faktycznie sprzedaje kientom ????

 

21:59, restauracjadomowa , Przetwory domowe
Link Komentarze (2) »
czwartek, 10 kwietnia 2014

Kolejny raz połączenie prostych składników okazuje się świetnym rozwiązaniem na szybkie i pyszne danie. Kluski są mięciutkie, rozpływające się w ustach. Można je
przygotować dzień wcześniej i następnego dnia w kilka minut połączyć z dodatkami. Idealnie nadają się do mrożenia, wystarczy je zrobić z podwójnej ilości składników i dwa obiady gotowe za jednym „zamachem” :) Wyśmienicie smakują również z sosem pieczarkowo tymiankowym.

 

kluski, szpinak, ser, parmezan

 

Ilość porcji –  3

Czas wykonania –  30 min.

Stopień trudności –  łatwy

 

Składniki:

 na kluski:

  • 140 g mąki pszennej
  • 2 obrane i pokrojone w ćwiartki szalotki lub jedna cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • około 130 g mrożonego szpinaku ( może być rozdrobniony )
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki czarnego pieprzu
  • 2 czubate łyżki drobno startego parmezanu

 dodatki:

  • 1  łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanych ziół ( bazylia, tymianek, oregano) mogą być suszone ale w mniejszej ilości
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki parmezanu startego na dużych oczkach

 

kluski, szpinak, ser, parmezan

 

Sposób wykonania:

  1. szpinak rozmrażamy i odciskamy wodę
  2. do sporego garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i doprowadzamy do wrzenia
  3. do miksera wrzucamy jajka, szalotki, czosnek oraz szpinak, całość miksujemy
  4. do miski wsypujemy mąkę, sól, pieprz i parmezan, mieszamy
  5. do suchych składników dodajemy zmiksowaną masę i bardzo dokładnie mieszamy całość aż składniki utworzą gęste ciasto
  6.  ciasto wykładamy na sitko do robienia klusek i drewnianą łyżką przeciskamy je przez dziurki wprost do gotującej się wody w garnku
  7. kluski gotujemy około 3 min od wypłynięcia na powierzchnie, następnie odcedzamy na durszlaku
  8. czas na dodatki : na oleju smażymy cebulę na złoty kolor, odstawiamy
  9. na dużej patelni roztapiamy masło, dodajemy kluski, chwilkę podsmażamy około 2 min, dodajemy podsmażoną cebulę, mieszamy
  10. następnie zestawiamy patelnię z ognia, dodajemy parmezan i zioła, całość mieszamy i podajemy
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 111






Akcja: Nie kradnij zdjęć!





Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi

Durszlak.pl



Top Blogi


Lista Blogów Kulinarnych


Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Najsmaczniejszy - ranking stron kulinarnych

bloggin.pl

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

Blogi

zBLOGowani.pl


stat4u